Tuğba Meliha Yener - Golden Chef Mutfak Akademisi
Hayalindeki Mesleğin Kapılarını Bizimle Arala...
Mobil Menü
Şef Profili

Tuğba Meliha Yener

Pastacılık Eğitmen Şefi

Hacettepe Üniversitesi - Seramik Anasanat Dalı

Özgeçmiş

 Güzel sanatlar mezunu bir şef olarak yirmi üç yıldır sektörde hizmet veriyorum. Sanatı mutfağa, emeği ilhama dönüştüren bir şefim. Uluslararası gastronomi yarışmalarında elde ettiğim madalyalarla şekillenen kariyerimde; pasta heykeltıraşlığı, şeker hamuru modelleme ve butik çikolata eğitimleriyle öne çıksamda Türk mutfağı ve uluslararası mutfaklar da ilgi alanımın içerisinde..

 Gastronomiyi yalnızca lezzet üretmekten ibaret görmüyor; eğitimler, atölyeler ve projelerle bilgi ve deneyimimi paylaşmayı önemsiyorum. Gençlerin ve kadınların mesleki gelişimlerini destekleyen çalışmalar ve çocuklara yönelik yenilikçi atölyelerle, mutfağı toplumsal fayda sağlayan bir alan haline getirmeyi hedefliyorum.

 Televizyon programları, projeler ve atölyelerim aracılığıyla; mutfağın sanatsal, kültürel ve eğitsel yönlerini geniş kitlelere ulaştırıyorum. Gastronomiyi her kitleden insana ulaşabileceğim bir köprü ve ilham kaynağına dönüştürüyor,mutfağı paylaşmanın ve üretmenin gücüyle yaşamlara değer katıyorum.

İş Tecrübeleri

  • İbis Otel | 2025

    Şef

  • Thermopolium Gastronomi Akademisi | 2015 - Günümüz

    Eğitmen Şef

  • Bonibella Çikolata ve Pasta Atölyesi | 2023-2024

    İşletme Sahibi

  • Milliyet Gazetesi | 2018-2020

    Yemek Yazarı

  • Etimesgut Belediyesi Etisem | 2016-2021

    Temel Pastacılık ve Butik Çikolata Eğitmeni

  • Neli Pastanesi | 2015

    Pasta Heykeltraşı

  • Yuka Kids Club | 2007-2008

    Pasta Heykeltraşı

  • Palet Pastanesi | 2004

    Pasta Heykeltraşı