- Fransız Mutfağının Göz Bebeği: Pate a Choux
Golden Chef Mutfak Akademisi
Golden Chef Mutfak Akademisi13:12Ekim 9th, 2020Fransız Mutfağının Göz Bebeği: Pate a Choux
Devamını OkuBu yazımızda Fransız Mutfağının ve tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden ekler ve profiterolün özel hamuru, Pate A Choux. Türkçede Pataşu (Sıcakta yapılan hamur) olarak da adlandırılan Fransız kökenli bir hamurdan bahsedeceğiz....
9 Ekim 202003 - Osmanlı Saray Mutfağı ve Sofra Adabı
Golden Chef Mutfak Akademisi
Golden Chef Mutfak Akademisi08:45Aralık 26th, 2019Osmanlı Saray Mutfağı ve Sofra Adabı
Devamını OkuSon zamanlarda artan Osmanlı dizileri, tarihe ilgisi olmayanların bile dikkatini çekti ve halkın Osmanlı Dönemi’ne olan merakını arttırdı. Bu dizilerde, en az sansasyonel saray aşkları, envai çeşit entrikaları kadar...
25 Aralık 2019 - Nedir Bu Gurmelik Dedikleri ?
Golden Chef Mutfak Akademisi
Golden Chef Mutfak Akademisi08:55Ocak 21st, 2020Nedir Bu Gurmelik Dedikleri ?
Devamını Oku”Bir toplumun yemek pişirme yolu, bilincinde olmadan yapılarını tercüme ettiği bir dil gibidir.” Levi Strauss Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yeme-içme konusu ve bu alana artan ilgi, “gurme”liği...
17 Aralık 2019 - Klasik Pizzanın Atası, Ah Margherita !
Golden Chef Mutfak Akademisi
Golden Chef Mutfak Akademisi12:58Ocak 21st, 2020Klasik Pizzanın Atası, Ah Margherita !
Devamını OkuMerhaba! Bu hafta; pizzaların en güzel ve en sadelerinden biri olan Margherita’nın doğuş hikayesini anlatıyoruz. Klasik pizzanın atası, modern pizzanın temeli; ah Margherita! Fonetiği kulağa ne de hoş geliyor!...
2 Aralık 2019