0 (312) 230 25 00 , Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2815.Sokak No:7 Çankaya-Ankara
  • golden-chef-mutfak-akademisi-pateachoux-ekler-kapak

    Fransız Mutfağının Göz Bebeği: Pate a Choux

    Bu yazımızda Fransız Mutfağının ve tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden ekler ve profiterolün özel hamuru, Pate A Choux. Türkçede Pataşu (Sıcakta yapılan hamur) olarak da adlandırılan Fransız kökenli bir hamurdan bahsedeceğiz....

    Devamını Oku
    0
    3
  • golden-chef-mutfak-akademisi-osmanli-saray-mutfagi-sofra-adabi-

    Osmanlı Saray Mutfağı ve Sofra Adabı

    Son zamanlarda artan Osmanlı dizileri, tarihe ilgisi olmayanların bile dikkatini çekti ve halkın Osmanlı Dönemi’ne olan merakını arttırdı. Bu dizilerde, en az sansasyonel saray aşkları, envai çeşit entrikaları kadar...

    Devamını Oku
    0
    7
  • golden-chef-mutfak-akademisi-nedir-bu-gurmelik

    Nedir Bu Gurmelik Dedikleri ?

    ”Bir toplumun yemek pişirme yolu, bilincinde olmadan yapılarını tercüme ettiği bir dil gibidir.” Levi Strauss Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yeme-içme konusu ve bu alana artan ilgi, “gurme”liği...

    Devamını Oku
    0
    8
  • golden-chef-mutfak-akademisi-blog-margherita-pizza

    Klasik Pizzanın Atası, Ah Margherita !

    Merhaba! Bu hafta; pizzaların en güzel ve en sadelerinden biri olan Margherita’nın  doğuş hikayesini anlatıyoruz. Klasik pizzanın atası, modern pizzanın temeli; ah Margherita! Fonetiği kulağa ne de hoş geliyor!...

    Devamını Oku
    0
    20

0 Yorum

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*