Tuğba Meliha Yener
Pastacılık Eğitmen Şefi
Hacettepe Üniversitesi - Seramik Anasanat Dalı
Özgeçmiş
Güzel sanatlar mezunu bir şef olarak yirmi üç yıldır sektörde hizmet veriyorum. Sanatı mutfağa, emeği ilhama dönüştüren bir şefim. Uluslararası gastronomi yarışmalarında elde ettiğim madalyalarla şekillenen kariyerimde; pasta heykeltıraşlığı, şeker hamuru modelleme ve butik çikolata eğitimleriyle öne çıksamda Türk mutfağı ve uluslararası mutfaklar da ilgi alanımın içerisinde..
Gastronomiyi yalnızca lezzet üretmekten ibaret görmüyor; eğitimler, atölyeler ve projelerle bilgi ve deneyimimi paylaşmayı önemsiyorum. Gençlerin ve kadınların mesleki gelişimlerini destekleyen çalışmalar ve çocuklara yönelik yenilikçi atölyelerle, mutfağı toplumsal fayda sağlayan bir alan haline getirmeyi hedefliyorum.
Televizyon programları, projeler ve atölyelerim aracılığıyla; mutfağın sanatsal, kültürel ve eğitsel yönlerini geniş kitlelere ulaştırıyorum. Gastronomiyi her kitleden insana ulaşabileceğim bir köprü ve ilham kaynağına dönüştürüyor,mutfağı paylaşmanın ve üretmenin gücüyle yaşamlara değer katıyorum.
İş Tecrübeleri
İbis Otel | 2025
Şef
Thermopolium Gastronomi Akademisi | 2015 - Günümüz
Eğitmen Şef
Bonibella Çikolata ve Pasta Atölyesi | 2023-2024
İşletme Sahibi
Milliyet Gazetesi | 2018-2020
Yemek Yazarı
Etimesgut Belediyesi Etisem | 2016-2021
Temel Pastacılık ve Butik Çikolata Eğitmeni
Neli Pastanesi | 2015
Pasta Heykeltraşı
Yuka Kids Club | 2007-2008
Pasta Heykeltraşı
Palet Pastanesi | 2004
Pasta Heykeltraşı